Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

"MARTINI" vepřové kotlety

Hodnocení uživatelů:
20 minut 20 minut 2 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 2 kusy vepřová kotleta
  • olivový olej
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 3-4 kusy cibulky šalotky
  • 1 lžíce máslo
  • 1 a půl hrnek MARTINI extra dry

Příprava

  1. Silnější plátky kotlety s kostí zbavíme blanky kolem, osolíme, opepříme.
  2. Rozpálíme pánev s olivovým olejem. Olejem nešetříme - zakryjeme celé dno pánve.
  3. Plátky kotlet naprudko opékáme cca 3min.S masem nehýbáme! Druhou stranu masaopékáme taktéž cca 3min.
  4. Na závěr snížíme teplotu a dopékáme cca 6 min.
  5. Maso vyjmeme,slijeme olej.Na pánev přidáme šalotku-středně silné proužky, necháme zprudka opéct.
  6. Stáhneme teplotu, přilijeme 1 a půl hrnku Martini extra dry, necháme chvilku podusit a na závěr přidáme 1-2 lžíce másla, osolíme, opepříme.
  7. Touto omáčkou opečené kotlety přelíváme.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře