Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Martínkovo jablečná buchtička

Hodnocení uživatelů:
15 minut 30 minut 10 porcí Snadné Bezmasé

Ingredience

Těsto

  • 4 kusy vejce
  • 1 hrnek cukr
  • 1/2 hrnku olej
  • 1 hrnek mléko
  • 2 hrnky polohrubá mouka
  • 1/2 lžičky skořice
  • 2 lžíce kakao
  • 1 kus kypřící prášek do pečiva
  • 4 hrnky jablka na kostičky
  • 1/2 balení hrozinky
  • 1/2 balení lískové ořechy
  • 1/2 balení mandle

Příprava

  1. Nejprve si oloupeme jablka a pokrájíme na menší kostičky, pokrájíme oříšky, a smícháme s hrozinkami.
  2. Do mísy si rozklepneme vajíčka, a přidáme cukr.
  3. Vajíčka s cukrem šleháme až do bílé pěny.
  4. Dále do ušlehané směsi vlijeme olej a mléko. Přidáme mouku a pořádně ušleháme.
  5. Do těsta vmícháme skořici, kakao a prášek do pečiva
  6. Na konec do krásně hladkého těsta vmícháme jablka s ořechy a hrozinkami.
  7. Těsto dáme na olejem vymazaný plech a polohrubou moukou vysypaný. Buchtu pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 30 minut.
Tip: Na buchtu si můžeme dát šlehačku.
|
|
| Tisk

Zeptejte se šéfkuchaře