Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Martinská pečená husa na medu s jablky, divokým červeným zelím a bramborovými lokši

Receptynakazdyden.cz
Jestli letos opět Martin nepřijede na bílém koni, tak určitě přiletí na vypečené huse! Oslavte tento svátek mladého vína s receptem, který za to opravdu stojí.
Hodnocení uživatelů:
20 minut 180 minut Středně obtížné

Ingredience

  • 1 celá husa (3 500g)
  • sůl
  • kmín
  • 3 lžíce medu
  • 3 jablka
  • 500g nakládaného červené zelí
  • 2dc červeného vína
  • bobkový list
  • 1 cibulka
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce cukru
  • 600g brambor
  • 100g polohrubé mouky
  • 1 vanička Knorr Bohatá šťáva na světlá masa

Příprava

  1. Husu nasolíme, nakmínujeme a do břišní dutiny vložíme dvě celá jablka. Necháme pár hodin v chladu a poté pečeme za stálého podlévání do měkka. Malý tip, pokud budete husu péct přímo na roštu, nebudete ji muset otáčet  Ke konci pečení ji pak jen potřeme medem, aby byla upečená dozlatova a s kůrkou.
  2. Než se upeče husa, uvaříme si v osolené vodě brambory doměkka. Necháme vychladit, oloupeme a rozšťoucháme s polohrubou moukou do hustšího těsta. Vypracujeme na pomoučeném válu a vyválíme tenké placky, které osmažíme na sádle (třeba na sádle, které odchytíme z pečení husy).
  3. Zelí scedíme, podlijeme vodou, přidáme sůl, bobkový list, cukr a dusíme. V půlce dušení, kdy je zelí křehké, ale ne úplně měkké, přidáme jablko nakrájené na kostky a červené víno. Ke konci vmícháme jíšku, kterou jsme připravili ze sádla a jemně nekrájené zesklovatělé cibulky zaprášené moukou.
  4. Sádlo z vypečené husy slijeme (dá se použít na vaření nebo na studené chuťovky) a do výpeku přilijeme 250 ml vody, ve které rozmícháme a následně přivedeme k varu vaničku bohaté šťávy.
  5. Věřte, že není lepší varianta než nahradit sádlo touto zdravější variantou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře