Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Máslové kuřecí se šalvějí
Hodnocení uživatelů :
10 minut
30 minut
6 porcí Středně obtížné S masem
Ingredience
- 1 kilogram kuřecí prsní řízky
- 1 balení šalvěj
- 100 gramů máslo
- 2 dl drůbeží vývar
- dle chuti sůl
- dle chuti pepř
- dle potřeb škrob (solamyl)
Příprava
- Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, nugetky nebo špalíčky podle toho jak to máme rádi. Maso osolíme a lehce opepříme. V misce za pomocí mikrovlnné trouby (použijte výkon max 350W ) necháme do tekutého stavu rozpustit 100 g másla, do kterého poté na jemno nasekáme lístky čerstvé šalvěje a vetřeme do nakrájeného kuřecího masa.
- Necháme cca 30 minut naložené při pokojové teplotě, aby nám máslo neztuhlo. Do rozpálené grilovací pánve vložíme ochucené kuřecí maso a zprudka opečeme.
- Jakmile se maso začne krásně opékat a tváří se, že už by chtělo za námi na talíř, tak do pánve nalijeme 2 dl drůbežího vývaru obsahující jednu lžičku rozmíchaného škrobu Solamyl a necháme tak 3 minuty společně s masem prohřát, čímž nám vznikne chutná šťáva.
Tip: Podáváme s jasmínovou rýží. Se šalvějí opatrně je velmi aromatická.
Žádný nový komentář.