Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Máslové kuřecí se šalvějí

Hodnocení uživatelů:
10 minut 30 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram kuřecí prsní řízky
  • 1 balení šalvěj
  • 100 gramů máslo
  • 2 dl drůbeží vývar
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • dle potřeb škrob (solamyl)

Příprava

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, nugetky nebo špalíčky podle toho jak to máme rádi. Maso osolíme a lehce opepříme. V misce za pomocí mikrovlnné trouby (použijte výkon max 350W ) necháme do tekutého stavu rozpustit 100 g másla, do kterého poté na jemno nasekáme lístky čerstvé šalvěje a vetřeme do nakrájeného kuřecího masa.
  2. Necháme cca 30 minut naložené při pokojové teplotě, aby nám máslo neztuhlo. Do rozpálené grilovací pánve vložíme ochucené kuřecí maso a zprudka opečeme.
  3. Jakmile se maso začne krásně opékat a tváří se, že už by chtělo za námi na talíř, tak do pánve nalijeme 2 dl drůbežího vývaru obsahující jednu lžičku rozmíchaného škrobu Solamyl a necháme tak 3 minuty společně s masem prohřát, čímž nám vznikne chutná šťáva.
Tip: Podáváme s jasmínovou rýží. Se šalvějí opatrně je velmi aromatická.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře