Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Maso s tarhoňou

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
15 minut 65 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1/2 kilogram tarhoni maďarské těstovina
  • 1/2 kilogram vepřové maso nakrájené na kostky
  • 2 velké cibule
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžička červené papriky
  • 1 lžička Knorr Aromat
  • 4 dl oleje
  • 1 kus paprikový krém 1 malá tuba

Příprava

  1. Cibuli očistíme a nakrájíme na kostky. Usmažíme na oleji. Sundáme, a přidáme paprikový krém, pak zamícháme a na to dáme na kostky nakrájené maso a posypeme kořením.
  2. Podlijeme takovým množstvím vody, aby vše zakryla a vaříme doměkka. Nemusíme nechat úplně vyvařit, aby na dně zbylo trochu vody, kterou pak tarhoňa do sebe vsaje.
  3. Přitom na trošce oleje usmažíme dozlatova tarhoňu. Podlijeme dvojnásobným množstvím horké vody, osolíme, pak zakryjeme pokličkou a na malém ohni necháme spařit a změknout.
  4. Je dobré se na ni občas podívat během procesu, protože je možné, že budeme muset přidat vodu.
  5. Když jsou hotová obě jídla, tak servírujeme. Na talíř dáme tarhoňu, na ni maso, nebo můžeme všechno promíchat a podávat spolu.
  6. Nejlépe jídlo chutná servírované s kyselými okurkami nebo s nakládanou zeleninou.
Tip: Můžeme připravit i z krůtích stehen.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře