Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Maso se zakysanou smetanou na způsob paní Gaálové

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
70 minut 45 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 0,5 kilogram vepřové krkovice
  • 2 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 4 dl oleje
  • 2 dl zakysané smetany
  • 1 dl piva
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pepře
  • Knorr Aromat

Příprava

  1. Maso nejprve pokrájíme na plátky, pak na nudličky. Připravíme si marinádu: očistíme cibuli i česnek a pokrájíme je na plátky. Do jedné misky dáme mletou papriku, sůl a pepř, smícháme s olejem, pak s pivem a přidáme také plátky cibule a česneku.Přidáme maso, zakryjeme fólii a vložíme na 1 hodinu do ledničky.
  2. Pak maso spolu s marinádou dáme na pánev a na středním ohni začneme péct. Zhruba za 5 minut dolijeme 2 dl vody, a za častého míchání 30 minut vaříme. Pak přidáme zakysanou smetanu a podle chuti dochutíme Knorr Aromatem a ještě 15 minut vaříme.
Tip: Lze připravovat i s pálivou paprikou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře