Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Maso se zelím

Hodnocení uživatelů:
25 minut 50 minut 4 porce Snadné

Ingredience

  • 500 gramů mleté maso
  • 2 kusy cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 2 sáčků kysané zelí
  • 1 sáček rýže
  • 2 kusy papriková klobása
  • dle chuti drcený kmín
  • dle chuti mletá paprika
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 1 balení zakysaná smetana
  • 1 balení sladká smetana

Příprava

  1. Ze zelí slijeme nálev. Na oleji osmažíme jednu cibulku s trochou mleté papriky, přidáme zelí, kmín a dáme na 10 minut dusit.
  2. Mezitím osmažíme druhou cibulku na pánvi, přidáme mleté maso, česnek, kmín, pepř a sůl. Asi po 5 minutách odstavíme.
  3. Uvaříme sáček rýže ve slané vodě a přidáme k opečenému masu. Do ohnivzdorné mísy nebo vyššího plechu dáme půlku zelí, na to masovou směs, kterou poklademe na kolečka nakrájenou klobásou, nahoru dáme zbytek zelí.
  4. Zakysanou smetanu a sladkou smetanu smícháme, přidáme ještě trochu soli a mletou papriku a směs polijeme. Dáme péct na 200 stupňů na cca 45 minut. Můžeme podávat jen tak, nebo s chlebem.
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře