Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Masové koule na zelí

Hodnocení uživatelů:
30 minut 90 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram mleté maso
  • 1 balení kysané zelí

Příprava

  1. Do skleněné zapékací mísy dáme 1 balíček kysaného zelí. Neproplachujeme. Na zelí vytvoříme masové koule z mletého masa. Do směsi přidáme: 2 celá vajíčka, 4 stroužky česneku, 1 menší cibuli najemno nakrájenou, kmín, majoránku, pepř, sůl a trošku strouhanky. Vytvořené masové koule dáme na zelí, které posypeme trochou strouhanky a lehce poprášíme krystalovym cukrem. Podlijeme vodou tak, aby zelí plavalo, přikryjeme a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme zhruba hodinu a půl, z toho hodinu přikryté pokličkou a půl dopékáme odekryté Dáváme pozor, aby zelí nebylo nasucho. Jako přílohu volíme knedlík, pokud možno domácí výroby.
  2. Během pečení masové koule obracíme aby se dobře propekly ze všech stran.
  3. Podávám s kynutým knedlíkem domácí výroby.
Tip: Podáváme s knedlíkem pokud možno domacím, ale vhodný je i pečivo.
Tip: Toto jídlo ač se zdá velmi tučné, tak není. Nikde neni přidáván jiný tuk než ten co vzniká z masa při pečení a zelí je navíc velmi zdravé a v této úpravě velmi chutné.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře