Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Masové koule v omáčce

Hodnocení uživatelů:
20 minut 40 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

Příprava

  1. Na lžíci másla orestujeme do zlatova najemno nakrájenou cibuli, mrkev, celer a petržel. Po orestování zeleninu přelijeme společně s vzniklým vývarem do hrnce, přidáme rozdrobenou kostku zeleninového bujonu a zalijeme cca 0,5 l vařící vody a vaříme zcela do měkka. Jakmile je směs kořenové zeleniny uvařena, rozmixujeme ji ponorným mixérem skoro do hladka. Do rozmixované zeleniny přidáme dvě balení Rama Cremefine, dochutíme cukrem, solí, citronovou šťávou a necháme ještě chvilku probublávat na velmi mírném plameni.
  2. Masové koule připravíme smícháním libového mletého vepřového masa s kořením, vejcem, solí, solamylem a strouhankou.
  3. Vytváříme malé pevné masové koule, které opečeme na pánvi v oleji do zlatavé barvy a následně vložíme do horké ještě bublající omáčky a již dále nevaříme.
  4. Necháme spojit chutě a podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.
Tip: Vhodné jsou i bramborové noky (gnocchi).
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře