Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Masové kuličky s paprikovou omáčkou

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 min 40 min 4 porce Snadné Jemně pálivé S masem

Ingredience

Příprava

  1. Ochuťte mleté maso trochou soli a pepře, přidejte k němu syrovou rýži a dobře promíchejte. Poté ze směsi mokrýma rukama vytvořte 8 koulí.
  2. Nakrájejte čerstvou papriku (z níž jste odstranili vnitřek) na větší kostky a na silném plameni ji pečte 2–3 minuty (v ideálním případě okraje papriky zhnědnou). Přidejte rajčatový protlak, trochu orestujte, nalijte půl litru studené vody a vařte.
  3. Přidejte Knorr Bohatý Bujón na Guláš, zamíchejte a vložte masové koule do vařící šťávy. Poté za mírného varu duste pod pokličkou masové koule 40–45 minut a občas je opatrně zamíchejte.
  4. Připravte si paprikovou jíšku z tuku, mouky a mleté papriky (na malé pánvi na tuku orestujte mouku do světle hněda, odstavte, nechte zchladnout, přidejte mletou papriku, dobře zamíchejte, přidejte trochu studené vody a dobře promíchejte).
  5. Vyndejte masové koule, šťávu zahustěte jíškou a papriku propasírujte přes síto, zbavíte ji slupky. Šťávu dochuťte 1 dl smetany, ochutnejte a dle chuti přidejte trochu cukru nebo medu. Vraťte masové koule zpět a prohřejte je ve šťávě. Podávejte s vařenými bramborami.
Tip: Místo vlastní jíšky můžeme použít Knorr tmavou jíšku, v tom případě posypte mletou paprikou (která je jedna z ingrediencí pro jíšku).
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře