Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Masové kuličky s řýži a rajčatovou omáčkou

Hodnocení uživatelů:
25 minut 120 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

Masové kuličky

  • 500 gramů mleté maso
  • 2 kusy vejce
  • 2 plátky pečivo z předchozího dne
  • 100 gramů petžel
  • 1 lžíce olivový olej
  • podle chut špetka sůl, pepř

Rajčatová omáčka

  • 1 - 1,5 kilogramů čerstvá rajčata
  • 1 kus větší cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 200 gramů čerstvá bazalka
  • 3 lžíce olivový olej

Příprava

  1. Nejdříve si připavíme rajčatovou omáčku. Rajčata ponoříme na minutku do vařící vody. Pak je vyndáme a stáhneme slupku a rajčata nasekáme.
  2. Do kastrůlku dáme olivový olej, pak přidáme nasekanou cibulku a rozdrcený česnek. Vše osmáhneme dozlatova. Nakonec přidáme nasekaná rajčata a zvýšíme plamen. Jakmile se začnou rajčata vařit, ztlumíme plamen a necháme rajčata cca 1 - 1,5 mírně táhnout za občasného míchání. Těsně předtím než se začne omáčka vařit, přidáme nasekanou bazalku. Osolíme, opepříme.
  3. Jakmile je omáčka hotová, připravíme masovou směs. Plátky pečiva na krátkou chvílí naložíme do mléka. Mleté maso osolíme, opepříme. Přidáme strouhaný parmezán, petrželku, plátky pečiva, 2 vajíčka a olivový olej. Vše spojíme do hmoty a vypracujeme kuličky, které ze všech stran dobře opečeme na rozpáleném oleji.
Tip: Jako přílohu jsem zvolila rýži. Vhodné jsou také těstoviny, např. penne.
Tip: Aby kuličky šly dobře vypracovat, namočíme si ruce do vody.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře