Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Masový závitek

Hodnocení uživatelů:
20 minut 60 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 4 kusy plátky vepřové kýty
  • 2 kusy domácí klobásy z udírny
  • 1/2 kilogramů rozkutrované masa z kuřecích prsou
  • 10 dekagramů uzeného špeku
  • dle chuti sůl, pepř, hladká mouka, máslo

Příprava

  1. Dobře rozklepané pláty kýty rozložíme a potřeme rovnoměrně vrstvou fáše z kuřecích prsou. Osolíme, opepříme a klademe do směsi půlku domácí klobásky, půlku vajíčka, dva hranolky šunky. Pevně smotáme a dobře zatáhneme. Pokud jsme šikovní, nebudeme potřebovat převazovat nití – jelikož ne vždy je šikovnost v pohotovosti nebojíme se závitky převázat nití nebo motouzem.
  2. Takto vytvořené masové závitky osolíme i opepříme i na povrchu. Do hlubší pánve si dáme vyškvařit na malé kostky pokrájený voňavý špek. Po vyškvaření, přidáme najemno nakrájenou cibuli a zbytky všeho co se nám do závitků nevešlo (kousky klobásky, vajíčka, šunky) a lehce opečeme. Do této směsi vložíme orestovat i všechny závitky. Po jejich opečení je i se směsí přendáme do pekáče, podlijeme trochou vody a dáme péct pod pokličkou na cca 60 minut při vyšší teplotě.
  3. Po upečení, když maso krásně změkne tak ho vyndáme, udržujeme v teple a před podáváním porcujeme šikmým řezem na poloviny. Výpek lehce zahustíme lžičkou hl. mouky a provaříme cca 10 minut, přičemž po provaření rozmícháme oříšek másla, pro zjemnění a lesk omáčky. Tuto opravdu masovou dobrotu podáváme s rýží a lahodnou vypečenou šťávou.
Tip: Maso plněné masem potěší všechny "masaře".
Tip: Inspirujte se dalšími recepty na vepřovou kýtu
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře