Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Med z pampelišek

Hodnocení uživatelů:
30 minut 120 minut 1 porce Snadné

Ingredience

  • 2 litry voda
  • 2 kilogramy cukr krystal
  • 2 kusy citrón
  • 400 kusů hlavičky pampelišek

Příprava

  1. Květy pampelišek opereme pod vodou a dáme do velkého hrnce. Přidáme vodu a omyté citróny, které napřed nakrájíme na kolečka a odstraníme z nich pecky. Vaříme od bodu varu 15 minut a necháme do druhého dne louhovat.
  2. Druhý den pampelišky zcedíme přes plátno do jiného hrnce (pořádně je v plátně vyždímáme), přidáme cukr a za častého míchání vaříme 1,5 - 2 hodiny.
  3. Horký med nalijeme do nahřátých sklenic a zavíčkujeme.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře