Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Medailonky z pravé svíčkové na rozmarýnu ve vinné omáčce

Receptynakazdyden.cz
Aromatická kombinace rozmarýnu a kvalitního vína s tím nejlepším hovězím, je dokonalým tipem pro slavnostní večeři.
Hodnocení uživatelů:
10 minut 15 minut 6 porcí

Ingredience

  • 1 kg pravé svíčkové
  • 2 střední červené cibule
  • snítka rozmarýnu
  • 200ml kvalitního červeného vína
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 50g kvalitního tuku
  • 1 vanička Knorr Bohatá šťáva pro tmavá masa
  • sůl
  • pepř

Příprava

  1. Svíčkovou si naporcujeme na středně silné plátky, okořeníme solí a pepřem, proložíme jemně nasekaným rozmarýnem, potřeme částí olivového oleje a dáme marinovat na hodinu do lednice.
  2. Na zbylé dávce olivového oleje si orestujeme jemně nakrájenou cibuli s rozmarýnem a zalijeme červeným vínem. Po krátkém odpaření přilijeme 250 ml vody a do horké, nikoli vřelé tekutiny, vložíme Bohatou šťávu, kterou rozmícháme a následně zahustíme vychlazeným kvalitním tukem.
  3. Medailonky opečeme zprudka po obou stranách, přelijeme omáčkou a doplníme třeba smaženými kroketami.
|
|
| Tisk

Kategorie

maso

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře