Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Medová kachna na hruškách

Hodnocení uživatelů:
30 minut 180 minut 4 porce Náročné S masem

Ingredience

  • 3 lžíce med
  • 1 kus kachna
  • dle chuti sůl
  • 2 kusy větší cibule
  • 4 kusy pevné hrušky
  • 4 kusy hřebíček
  • 10 kuliček Pepř celý
  • 2 lžiček med
  • 8 kusů hřebíček
  • 1/4 lžičky rozmarýn
  • 1/4 lžičky tymián

Příprava

  1. Kachnu důkladně prosolíme a potřeme medem. Cibule oloupeme a nakrájíme na silnější půlkolečka. Omyté hrušky rozpůlíme a vykrojíme jádřince. Tři půlky hrušek vložíme do kachny. Přidáme tymián, rozmarýn i hřebíček a kachnu důkladně zašijeme.
  2. Na dno lehce olejem vymazaného pekáče nasypeme cibuli, rozhodíme pepř a položíme kachnu. Pekáč přikryjeme a v předehřáté troubě pečeme 30 minut na 160 °C. Pak kachnu podlijeme trochou vody a pečeme 30 minut na 150 °C. Po hodině pečení přidáme zbytek hrušek nakrájených na osminky i hřebíček a pečeme dalších 45 minut. Pak pekáč odklopíme, zvýšíme teplotu na 180 °C, kachnu potřeme medem a za občasného podlévání výpekem kachnu dopečeme dozlatova.
  3. Medovou kachnu na hruškách naporcujeme. Jako přílohu podáváme opečené (česnekové) brambory, ale klidně můžeme servírovat i knedlo-zelo.
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře