Medová kachna na hruškách

Autor:
Medová kachna na hruškách
30 minut 180 minut 4 porce Náročné S masem Nelze


Ingredience

  • med - 3 lžíce
  • kachna - 1 kus
  • sůl - dle chuti
  • větší cibule - 2 kusy
  • pevné hrušky - 4 kusy
  • hřebíček - 4 kusy
  • Pepř celý - 10 kuliček
  • med - 2 lžiček
  • hřebíček - 8 kusů
  • rozmarýn - 1/4 lžičky
  • tymián - 1/4 lžičky

Příprava

  1. Kachnu důkladně prosolíme a potřeme medem. Cibule oloupeme a nakrájíme na silnější půlkolečka. Omyté hrušky rozpůlíme a vykrojíme jádřince. Tři půlky hrušek vložíme do kachny. Přidáme tymián, rozmarýn i hřebíček a kachnu důkladně zašijeme.
  2. Na dno lehce olejem vymazaného pekáče nasypeme cibuli, rozhodíme pepř a položíme kachnu. Pekáč přikryjeme a v předehřáté troubě pečeme 30 minut na 160 °C. Pak kachnu podlijeme trochou vody a pečeme 30 minut na 150 °C. Po hodině pečení přidáme zbytek hrušek nakrájených na osminky i hřebíček a pečeme dalších 45 minut. Pak pekáč odklopíme, zvýšíme teplotu na 180 °C, kachnu potřeme medem a za občasného podlévání výpekem kachnu dopečeme dozlatova.
  3. Medovou kachnu na hruškách naporcujeme. Jako přílohu podáváme opečené (česnekové) brambory, ale klidně můžeme servírovat i knedlo-zelo.
Tisk Zavřít