Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Medové perníčky

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
40 minut 15 minut 36 porcí Středně obtížné

Ingredience

těsto

  • 150 gramů rostlinný tuk Hera
  • 250 gramů med
  • 6 kusů vejce
  • 1 kilogram hladká mouka
  • 2 balení kypřící prášek do perníku
  • 300 gramů moučkový cukr
  • 1/2 balení mleté perníkového koření
  • 1 kus vaječný bílek na potření

poleva

  • 1 kus vaječný bílek
  • 200 gramů moučkový cukr
  • 1 lžíce citrónová šťáva
  • 2 lžičky solamyl
  • 1 balení lentilky na ozdobu

Příprava

  1. Do rozehřáté Hery přidáme med, pak přimícháme všechna vejce a asi 5 lžic hladké mouky. Zpracujeme na řídké těstíčko. Na vál prosijeme zbylou hladkou mouku s práškem do perníku, přidáme moučkový cukr a perníkové koření. Nakonec přilijeme řídké medové těstíčko a důkladně vše propracujeme na lesklé pevné těsto, které necháme asi 30 minut v chladu odpočinout. Můžeme ho nechat odležet i do druhého dne.
  2. Těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm a vykrajujeme z něj různé tvary. Pokládáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 180 °C asi 15 minut. Upečené, ještě horké perníčky potřeme rozšlehaným bílkem.
  3. Na polevu smícháme bílek, cukr, citronovou šťávu a solamyl. Vše třeme tak dlouho, až vznikne hladká bílá lesklá hmota, kterou můžeme popřípadě obarvit potravinářskou barvou. Polevu naplníme do mikrotenového sáčku, odstřihneme z něj malý růžek a perníčky ozdobíme. Můžeme ještě dozdobit barevnými lentilkami.
  4. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře