Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Medové perníčky
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů :
40 minut
15 minut
36 porcí Středně obtížné
Ingredience
těsto
- 150 gramů rostlinný tuk Hera
- 250 gramů med
- 6 kusů vejce
- 1 kilogram hladká mouka
- 2 balení kypřící prášek do perníku
- 300 gramů moučkový cukr
- 1/2 balení mleté perníkového koření
- 1 kus vaječný bílek na potření
poleva
- 1 kus vaječný bílek
- 200 gramů moučkový cukr
- 1 lžíce citrónová šťáva
- 2 lžičky solamyl
- 1 balení lentilky na ozdobu
Příprava
- Do rozehřáté Hery přidáme med, pak přimícháme všechna vejce a asi 5 lžic hladké mouky. Zpracujeme na řídké těstíčko. Na vál prosijeme zbylou hladkou mouku s práškem do perníku, přidáme moučkový cukr a perníkové koření. Nakonec přilijeme řídké medové těstíčko a důkladně vše propracujeme na lesklé pevné těsto, které necháme asi 30 minut v chladu odpočinout. Můžeme ho nechat odležet i do druhého dne.
- Těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm a vykrajujeme z něj různé tvary. Pokládáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 180 °C asi 15 minut. Upečené, ještě horké perníčky potřeme rozšlehaným bílkem.
- Na polevu smícháme bílek, cukr, citronovou šťávu a solamyl. Vše třeme tak dlouho, až vznikne hladká bílá lesklá hmota, kterou můžeme popřípadě obarvit potravinářskou barvou. Polevu naplníme do mikrotenového sáčku, odstřihneme z něj malý růžek a perníčky ozdobíme. Můžeme ještě dozdobit barevnými lentilkami.
- Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
Žádný nový komentář.