Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Medové perníčky

Hodnocení uživatelů:
40 minut 15 minut 20 porcí Snadné

Ingredience

Těsto

  • 650 gramů hladká mouka
  • 250 gramů moučkový cukr
  • 15 gramů jedlá soda
  • 100 gramů med
  • 4 kusy vejce
  • 50 gramů máslo
  • 1 lžíce koření na perníčky
  • 1 kus vejce na potření

Poleva

  • 200 gramů moučkový cukr
  • 1 kus bílek
  • 1 lžička citrónová šťáva

Příprava

  1. Máslo si necháme změknout, med pokud není tekutý rozehřejeme. Smícháme všechny suroviny na těsto a vypracujeme. Necháme odležet 24 hodin v ledničce.
  2. Druhý den vyválíme placku asi 3-4 milimetry silnou. Vykrajujeme různé tvary a klademe na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě na 180 stupňů, asi 3-4 minutky. Ještě horké potíráme rozšlehaným vejcem.
  3. Na polevu si smícháme cukr, bílek a citronovou šťávu, pokud je poleva moc tuhá přidáme šťávu, nebo pokud je moc tekutá, přidáme cukr. Zdobíme perníčky.
Tip: Perníčky uchováváme v uzavíratelné dóze, zůstanou měkké.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře