Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Medové řezy s griliášem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
50 minut 30 minut 40 porcí Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

těsto

náplň

  • 2 lžíce hladká mouka
  • 3 lžíce solamyl
  • 500 mililitrů mléko
  • 200 gramů rostlinný tuk Hera
  • 100 gramů moučkový cukr
  • 1 balení vanilkový cukr

Příprava

  1. Cukr, med a Heru rozpustíme v kastrůlku. Hmotu necháme mírně zchladnout a pak do ní vmícháme vejce. Nakonec do ní po částech zapracujeme prosátou mouku se sodou. Těsto rozdělíme na polovinu. Z každé části rozválíme plát velký asi 20 × 30 cm a oba obdélníky přeneseme na plech vyložený pečicím papírem.
  2. Ořechy na griliáš nasekáme nahrubo. Do malého kastrolu se silným dnem nasypeme cukr, necháme ho rozpustit a připravíme světlý karamel. Vmícháme Heru, ořechy a med. Griliáš necháme mírně zchladnout a rozetřeme ho na jeden plát těsta.
  3. Oba pláty těsta pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut. Necháme je na plechu vychladnout.
  4. Mezitím si připravíme náplň. Mouku se solamylem rozmícháme v mléce, uvaříme hustou kaši a za stálého míchání ji necháme vychladnout. Heru nakrájíme na kousky a v misce necháme změknout. Přisypeme moučkový i vanilkový cukr a utřeme do pěny. Postupně do ní zapracujeme moučnou kaši a vymícháme hladký krém.
  5. Upečený plát bez griliáše rovnoměrně potřeme krémem a přiklopíme horním plátem s griliášem. Uložíme přes noc do chladničky ztuhnout a pak moučník nakrájíme na malé kostky, které necháme rozležet.
  6. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře