Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Medové řezy se sádlem

Hodnocení uživatelů:
45 minut 45 minut 15 porcí Náročné

Ingredience

Těsto

  • 500 gramů hl.mouka
  • 4 lžíce mléko

Krém

  • 1/2 litru mléko
  • 5 lžic polohr. mouka
  • 1 balení vanilkový cukr
  • 100 gramů cukr moučka
  • 200 gramů máslo

Na dokončení

Příprava

  1. Z hl. mouky, cukru, sádla, vajec, jedlé sody a mléka vytvoříme těsto, které vyválíme na tenké placky, alespoň 4 kusy stejných rozměrů. Pečeme na 170 stupňů cca 15 minut každou na vymazaném plechu. Zbylé těsto také upečeme, ale nemusí být už určený rozměr, tento díl rozdrobíme.
  2. Mléko, polohr. mouku, vanilk. cukr, žloutky rozmícháme a za stálého míchání vytvoříme hustou kaši. Tu dáme vychladit. Vychladlou hmotu vyšleháme s cukrem a máslem.
  3. Každou placku potřeme rumem a krémem a postupně vrstvíme na sebe. Končíme krémem a posypeme rozdrobenou plackou - kterou jsme upekly ze zbytku těsta, kterou ještě smícháme s kakaem, cukrem a namletými ořechy.
  4. Po uležení krájíme na tenké plátky a rovnáme s ostatním cukrovím.
Tip: Nejlepší je dát řezy vychladit a hlavně je nechat uležet v chladu zabalené do potravinové folie.
Tip: Placky musí zvlhnout, aby šly řezy dobře krájet.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře