Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Medové řezy se sádlem
Hodnocení uživatelů :
45 minut
45 minut
15 porcí Náročné
Ingredience
Těsto
- 500 gramů hl.mouka
- 4 lžíce mléko
Krém
- 1/2 litru mléko
- 5 lžic polohr. mouka
- 1 balení vanilkový cukr
- 100 gramů cukr moučka
- 200 gramů máslo
Na dokončení
- 1 cl rum
- 1 lžíce kakao
- 1 lžíce mleté ořechy
- 1 lžíce cukr moučka
Příprava
- Z hl. mouky, cukru, sádla, vajec, jedlé sody a mléka vytvoříme těsto, které vyválíme na tenké placky, alespoň 4 kusy stejných rozměrů. Pečeme na 170 stupňů cca 15 minut každou na vymazaném plechu. Zbylé těsto také upečeme, ale nemusí být už určený rozměr, tento díl rozdrobíme.
- Mléko, polohr. mouku, vanilk. cukr, žloutky rozmícháme a za stálého míchání vytvoříme hustou kaši. Tu dáme vychladit. Vychladlou hmotu vyšleháme s cukrem a máslem.
- Každou placku potřeme rumem a krémem a postupně vrstvíme na sebe. Končíme krémem a posypeme rozdrobenou plackou - kterou jsme upekly ze zbytku těsta, kterou ještě smícháme s kakaem, cukrem a namletými ořechy.
- Po uležení krájíme na tenké plátky a rovnáme s ostatním cukrovím.
Tip: Nejlepší je dát řezy vychladit a hlavně je nechat uležet v chladu zabalené do potravinové folie.
Tip: Placky musí zvlhnout, aby šly řezy dobře krájet.
Žádný nový komentář.