Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Medovník s marcipánem

Hodnocení uživatelů:
140 minut 40 minut 10 porcí Středně obtížné

Ingredience

Těsto

  • 45 dekagramů hladká mouka
  • 18 dekagramů moučkový cukr
  • 18 dekagramů máslo
  • 1 kus vejce
  • 1,5 lžičky jedlá soda
  • 4 lžíce smetana

Krém

  • 1 balení kondenzované mléko
  • 20 dekagramů máslo

Marcipán

  • 15 dekagramů sušené polotučné mléko
  • 1 lžíce med
  • 3 lžíce olej
  • 3 lžíce voda

Příprava

Jako první plechovku kondenzovaného mléka vaříme 2 hodiny ve vodě. Těsto - nad párou šleháme 5 min. máslo, cukr, vejce, smetanu a med, přidáme mouku s jedlou sodou. Vypracujeme těsto a dáme do lednice na 1 hod. Na pečícím papíře vyválíme placky a pečeme na 180 stupňů. Placky potíráme spařeným cukrem s vodou a rumem. Krém - utřeme kondenzované mléko s máslem a mletými vlašskými ořechy (kdo nemá rád tak nemusí). Marcipán - všechny suroviny poctivě propracujeme a tvoříme různé tvary. Když máme moučník hotový, necháme ho uležet minimálně 24 hodin.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře