Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Melitzanosalata

Hodnocení uživatelů:
20 minut 20 minut 4 porce Středně obtížné

Ingredience

  • 1 kus lilek
  • 1 lžíce citrónová šťáva
  • 5 stroužků česnek
  • 3 lžíce panenský olivový olej
  • 1/2 kusu červená paprika
  • 1 svazek nasekaná petrželka

Příprava

  1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Velký lilek a česnek rozložíme na plech či pekáček, pokapeme olivovým olejem a pečeme 20 minut. Poté lilek vydlabeme lžíci a spolu s opečeným česnekem jej umixujeme dohladka.
  2. Přidáme citronovou šťávu, olivový olej a ještě chvíli mixujeme. Je možné přidat i hrst sezamových semínek. Na závěr ochutíme solí a pepřem.
  3. Řecký lilkový salát - Melitzanosalata (pomazánku) můžeme navrch posypat nadrobno nakrájenou petrželkou a nasekanou červenou paprikou. Řecký lilkový salát - Melitzanosalata servírujeme s pečivem nebo s pita chlebem.
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře