Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Melounové dortíčky

Receptynakazdyden.cz
Vyzkoušejte skvělý recept na dortíčky z listového těsta s kousky oblíbeného červeného melounu a šlehačkou. Skvělý dezert na pozdně letní odpoledne!
Hodnocení uživatelů:
50 minut 8-10 10 porcí Středně obtížné

Ingredience

  • 250 gramů listového těsta
  • mouka na vysypání válu
  • 200 mililitrů bílého vína
  • 2 čiré dortové želé
  • 100 gramů krupicového cukru
  • 1 kilogram červeného vodního melounu
  • 200 mililitrů smetany ke šlehání
  • 50 gramů moučkového cukru na posypání
  • 10 kusů mochyně
  • 1 kus proužky pomerančové kůry

Příprava

  1. Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát asi 3 mm silný a vykrájíme z něj kolečka o průměru asi 8 cm. Zbylé těsto znovu rozválíme a nakrájíme na trojúhelníky. Kolečka i trojúhelníky rozložíme na plech a pečeme v dobře vyhřáté troubě při 200 °C asi 8–10 minut dorůžova.
  2. Necháme vychladnout. Víno a 300 ml vody nalijeme do malého kastrolu, přisypeme dortové želé a cukr, dobře rozmícháme a asi 2 minuty povaříme. Odstavíme z plotýnky a necháme mírně zchladnout. Z melounu odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na menší kousky.
  3. Do formiček vložíme upečená listová kolečka a na ně rozdělíme kousky melounu. Zalijeme mírně zchladlým želé, uložíme do chladničky a necháme ztuhnout. Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku. Hotové dortíčky opatrně uvolníme z formiček a ozdobíme šlehačkou, upečenými pocukrovanými trojúhelníčky, mochyní a pomerančovou kůrou z 1 chemicky neošetřeného pomeranče.
  4. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
Tip: Vyzkoušejte i další recepty na skvělé koláče, dorty a bábovky!
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře