Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Meruňko-rybízová buchta s drobenkou

Hodnocení uživatelů:
15 minut 45 minut 20 porcí Středně obtížné

Ingredience

Buchta

Drobenka

Příprava

  1. Mouku a cukr dobře promícháme s kypřícím práškem do pečiva a přidáme zbytek tekutých surovin. Vše dobře promícháme, až nám vznikne středně husté těsto, které nalijeme na tukem vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Povrch těsta poklademe půlkami čerstvých meruněk a posypeme dle chuti čerstvým červeným rybízem.
  2. Povrch hustě posypeme drobenkou: do misky dáme tuk, cukr a mouku a vše společně ručně promícháme, dokud nevznikne sypká drobenka.
  3. Pečeme v plynové troubě do zlato-hnědé barvy (cca 45 minut) dle individuálních vlastností a druhu trouby.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře