Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Měšce z kuřecího masa

Hodnocení uživatelů:
15 minut 45 minut 4 porce Snadné Jemně pálivé S masem

Ingredience

  • 8 kusů kuřecí řízek
  • 4 kusy houby (žampiony)
  • 8 plátků anglická slanina
  • 4 kusy čerstvá a zralá rajčata
  • 1 špetka hořčice
  • 1 špetka sůl
  • 1 špetka pepř čtyř barev
  • 2 kusy okurka sterilizovaná
  • 8 plátků sýr eidam
  • 3 lžíce Extra panenský olivový olej
  • 8 kusů pečící papír
  • 8 kusů provázek
  • 15 dekagramů bílá dlouhozrnná rýže
  • 4 lžíce hrášek z konzervy

Příprava

  1. Nastříháme si 8 čtverců z pečícího papíru a připravíme 8 provázků. Mezitím si nařízneme a naklepeme kuřecí řízky. Řízky poté rozprostřeme, natřeme hořčicí, osolíme, opepříme. Na maso dáme 2 plátky žampionů, plátek okurky, plátek rajčete, plátek anglické slaniny a plátek sýra. Pokapeme olivovým olejem.
  2. Připravíme si pečící papír a na každý čtverec dáme obložená kuřecí prsa, zavážeme provázkem a ztáhneme do tvaru měšců a dáme na plech péct.
  3. Necháme v troubě péct asi 45 minut na 180 st. Po upečení položíme na talíře.
  4. Jako přílohu volíme rýži, kterou ozdobíme hráškem. Můžeme nechat na talířích zavázáno v měšcích nebo měšce rozvážeme a necháme v papíru, případně volíme cestu, která strávníkovi ulehčí manipulaci s pokrmem a obsah měšců vyjmeme na talíře.
Tip: Přílohu můžeme obměňovat - pečené brambory, bramborová kaše a pod.
Tip: Do měšců lze přidat jakoukoliv náplň dle vlastní chuti a fantazie. I zdobení můžeme obměnit - bylinky, cherry rajčátka a pod.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře