Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Mexické kořeněné ragú s klobásou, houbami a červenými fazolemi
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Recept na mírně ostré ragú s pikantní klobáskou, houbami a fazolemi.
Hodnocení uživatelů :
10 minut
20 minut
3 - 4 porce Snadné Jemně pálivé S masem
Ingredience
- 300 gramů paprikové klobásy
- 1 balení Knorr Fix boloňské špagety
- svazek koriandru
- 3 lžíce oleje
- 100 gramů hub
- 1 kalíšek Knorr Bohatý Bujónu kuřecí
- 2 jarní cibulky
- 400 gramů konzerva červených fazolí
- 300 gramů rýže
- šťáva z limetky
- 0,5 kusu chilli paprička
Příprava
- Propláchneme rýži a na troše oleje osmahneme. Potom ji zalejeme vodou tak, aby voda sahala asi 1 cm nad rýži (poměr rýže a vody je 1:1,5). Přidáme kalíšek Knorr Bohatý Bujón Kuřecí, přivedeme k varu a na slabém plamenu pod poklicí vaříme asi 12 – 15 minut.
- Klobásu nakrájíme na kroužky o šířce několika centimetrů a z obou stran ji opečeme v pánvi na malém množství oleje. Při pečení dáme pozor, aby se klobásky nerozpadly. Zbytek tuku z pánve si odlijeme k dalšímu použití.
- Až klobása pěkně zčervená, přidáme nakrájené houby a společně s klobásou je dále pečeme, než se z nich vypaří skoro všechna voda.
- Přidáme Knorr Fix,4 dl vody, 1/2 chilli papričky a směs důkladně zamícháme. Dusíme 8 – 10 minut.
- Několik minut před tím, než se směs s klobásou dovaří, přidáme červené fazole, které jsme propláchli a zbavili šťávy. Nakonec přidáme 2 nakrájené jarní cibulky. Podáváme s rýží a čerstvě nakrájenou koriandrovou natí. Podle potřeby můžeme dochutit ¼ šťávy z limetky.
Žádný nový komentář.