Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Mexické kořeněné ragú s klobásou, houbami a červenými fazolemi

Receptynakazdyden.cz
Recept na mírně ostré ragú s pikantní klobáskou, houbami a fazolemi.
Hodnocení uživatelů:
10 minut 20 minut 3 - 4 porce Snadné Jemně pálivé S masem

Ingredience

  • 300 gramů paprikové klobásy
  • 1 balení Knorr Fix boloňské špagety
  • svazek koriandru
  • 3 lžíce oleje
  • 100 gramů hub
  • 1 kalíšek Knorr Bohatý Bujónu kuřecí
  • 2 jarní cibulky
  • 400 gramů konzerva červených fazolí
  • 300 gramů rýže
  • šťáva z limetky
  • 0,5 kusu chilli paprička

Příprava

  1. Propláchneme rýži a na troše oleje osmahneme. Potom ji zalejeme vodou tak, aby voda sahala asi 1 cm nad rýži (poměr rýže a vody je 1:1,5). Přidáme kalíšek Knorr Bohatý Bujón Kuřecí, přivedeme k varu a na slabém plamenu pod poklicí vaříme asi 12 – 15 minut.
  2. Klobásu nakrájíme na kroužky o šířce několika centimetrů a z obou stran ji opečeme v pánvi na malém množství oleje. Při pečení dáme pozor, aby se klobásky nerozpadly. Zbytek tuku z pánve si odlijeme k dalšímu použití.
  3. Až klobása pěkně zčervená, přidáme nakrájené houby a společně s klobásou je dále pečeme, než se z nich vypaří skoro všechna voda.
  4. Přidáme Knorr Fix,4 dl vody, 1/2 chilli papričky a směs důkladně zamícháme. Dusíme 8 – 10 minut.
  5. Několik minut před tím, než se směs s klobásou dovaří, přidáme červené fazole, které jsme propláchli a zbavili šťávy. Nakonec přidáme 2 nakrájené jarní cibulky. Podáváme s rýží a čerstvě nakrájenou koriandrovou natí. Podle potřeby můžeme dochutit ¼ šťávy z limetky.
Tip: Podávat můžete i s domácími hranolky nebo kroketami.
|
|
| Tisk

Zeptejte se šéfkuchaře