Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Mexický masový koláč

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
30 minut 20-25 10 porcí Středně obtížné Jemně pálivé S masem

Ingredience

těsto

  • 500 gramů hladká mouka
  • 1 lžička sůl
  • 30 gramů droždí
  • 2,5 dl mléko
  • 10 gramů cukr
  • 100 gramů rostlinný tuk Hera

masová směs

Příprava

  1. Přidejte cukr, droždí a 1 lžíci mouky, do teplého mléka a rozšlehejte dohladka. Nechte tuto směs kynout 5–10 minut. Smícháme zbývající mouku se solí změklou Herou a vypracujte s kvasinkovou směsí, dokud těsto není hladké (pokud je příliš tvrdé, můžeme přidat 1 dl mléka). Přikryjte a nechte vykynout na teplém místě.
  2. Nakrájíme na jemno cibuli na masovou směs. Rozpusťte Heru na pánvi, přidejte cibuli a mleté maso a nechte zpěnit. Přidejte koření, sůl a tomatovou omáčku a kukuřici. Smíchejte škrob v 1 dl studené vody a zahustěte tím směs. Guláš nechte vychladnout.
  3. Na pomoučeném vále vyyálíme těsto až je půl cm tenké. Vykrajujte malé nebo větší kruhy dle vašich formiček (můžete vyválet pouze jeden velký kruh a dát do formy na koláč o průměru 23–29 cm). Potřete okraje těsta vejcem a naplňte masovou směsí. Nakonec pokryjte směs zbylým těstem a potřete vejcem.
  4. Nechte koláč odpočinout na dalších 20–25 minut a potom pečte v předehřáté troubě na 170 °C, až je kůrka zlatohnědá.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře