Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Mikulášská bomba

Hodnocení uživatelů:
20 minut 5 minut 4 porce Snadné

Ingredience

Těsto

  • 250 gramů měkký tvaroh
  • 2 balení vanilinový cukr
  • 30 gramů cukr moučka
  • 1 kus kaki khurma
  • 1 kus pepino

karamel a šľahačka na ozdobu

  • 40 gramů cukr krystal
  • 200 mililitrů smetana na šlehání

Příprava

  1. Tvaroh, vanilínový cukr, práškový cukr a obě jižní ovoce si rozmixujeme a dáme na dno sklenice.
  2. S cukru si připravíme karamel, do kterého přidáme trochu vody, aby nebol príliš hustý ani řídký a polejeme jím směs ve sklenici, přičemž si trochu necháme také na ozdobu.
  3. Šlehačku vyšleháme a dáme na vrch. Pokapeme zbylým karamelem a necháme v lednici odstát alespoň 2 hodiny.
Tip: K této dobrůtce můžeme podávat mléko nebo studený čaj. Nazatěžuje žaludek, takže se výborně hodí i jako dezert po těžkém jídle.
|
|
| Tisk

Zeptejte se šéfkuchaře