Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Mini špízy z hovězí kýty s pepřovou omáčkou se zlatým čajem a zelený salát

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
10 minut 15 minut 2 porce Snadné Jemně pálivé S masem

Ingredience

maso - špízy

  • 400 gramů hovězí kýta
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • 2 stroužky česnek
  • 2 lžičky hořčičná semínka
  • 0,5 dl olivový olej

omáčka

  • 2 kusy pyramidové sáčky čaje Lipton Gold tea
  • 30 gramů rostlinný tuk
  • 2 lžičky hrubě mletý barevný pepř
  • 2 lžičky škrobová moučka
  • 0,5 dl smetana (30% tuku)
  • sůl, trochu cukru
  • 1 lžička hořčičná semínka
  • 200 gramů listy různých salátů

Příprava

  1. Maso nakrájíme na kostičky 2 x 2 cm, napíchneme na špízy, přidáme sůl a pepř, potřeme lisovaným česnekem, posypem hořčičným semínkem a pokapeme olivovým olejem. Přikryjeme igelitovou fólií a jeden den necháme v lednici marinovat.
  2. Další den osmažíme do zlatohněda na pánvi v oleji z marinády, ale maso by mělo zůstat uvnitř trochu narůžovělé.
  3. Pyramidové sáčky zalijeme 3 dl vroucí vody a necháme je vylouhovat 5 minut. Na troše rostlinného tuku osmahneme nahrubo mletý barevný pepř a přidáme škrobovou moučku rozmíchanou v malém množství studené vody. Nakonec přidáme smetanu, znovu uvedeme do varu, stáhneme z ohně, přidáme sůl, trochu cukru, hořčičné semínko, trochu bílého vinného octa, aby směs získala pikantní chuť.
  4. Špízy podáváme na talíři; vedle nich položíme pár listů salátu a přelijeme horkou omáčkou ze zlatého čaje.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře