Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Minidortíčky s mangovou pěnou

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
40 minut 12 minut 10 porcí Středně obtížné

Ingredience

korpus

  • 3 kusy vejce
  • 80 gramů krupicový cukr
  • 100 gramů hladká mouka

náplň, zdobení

  • 100 gramů mangový džem
  • 1 kus malé mango
  • 250 gramů měkký tvaroh
  • 100 gramů moučkový cukr
  • 1 balení vanilkový cukr
  • 1/2 kus strouhaná citronová kůra
  • 200 mililitrů smetana ke šlehání
  • 10 gramů želatina
  • 1 kus maracuja
  • 1 balení čiré dortové želé
  • 1/2 kusu citrónová šťáva

Příprava

  1. Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, z bílků připravíme tuhý sníh. Obě hmoty spojíme a vmícháme prosátou mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme je při 180 °C asi 12 minut.
  2. Vychladlý korpus rozpůlíme a obě části k sobě slepíme džemem. Ze slepených korpusů vykrájíme kolečka o průměru 6 cm a kolem nich upevníme vyšší pruh z alobalu.
  3. Mango oloupeme, odstraníme z něj pecku, dužinu rozmixujeme a přes sítko z ní vymačkáme šťávu. Tvaroh utřeme s moučkovým i vanilkovým cukrem, citronovou kůrou i šťávou z 1/2 citronu a 1/2 šťávy z manga. Ze smetany připravíme tuhou šlehačku a vmícháme ji do tvarohové směsi.
  4. Želatinu namočíme do 100 ml vody a necháme nabobtnat. Ohřejeme ji, necháme rozpustit a horkou přilijeme do náplně. Směs promícháme, rozdělíme na dortíky a necháme v chladničce ztuhnout. Z maracuji odstraníme slupku a dužinu rozmixujeme.
  5. Dortové želé připravíme podle návodu na obalu, vmícháme do něj dužinu z maracuji a zbylou šťávu z manga. Polevou přelijeme povrch ztuhlých dortíčků a opět je uložíme do chladu ztuhnout.
  6. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře