Minidortíčky s mangovou pěnou

Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Minidortíčky s mangovou pěnou
40 minut 12 minut 10 porce Středně obtížné Lze


Ingredience

korpus

  • vejce - 3 kusy
  • krupicový cukr - 80 gramů
  • hladká mouka - 100 gramů

náplň, zdobení

  • mangový džem - 100 gramů
  • malé mango - 1 kus
  • měkký tvaroh - 250 gramů
  • moučkový cukr - 100 gramů
  • vanilkový cukr - 1 balení
  • strouhaná citronová kůra - 1/2 kus
  • smetana ke šlehání - 200 mililitrů
  • želatina - 10 gramů
  • maracuja - 1 kus
  • čiré dortové želé - 1 balení
  • citrónová šťáva - 1/2 kusu

Příprava

  1. Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, z bílků připravíme tuhý sníh. Obě hmoty spojíme a vmícháme prosátou mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme je při 180 °C asi 12 minut.
  2. Vychladlý korpus rozpůlíme a obě části k sobě slepíme džemem. Ze slepených korpusů vykrájíme kolečka o průměru 6 cm a kolem nich upevníme vyšší pruh z alobalu.
  3. Mango oloupeme, odstraníme z něj pecku, dužinu rozmixujeme a přes sítko z ní vymačkáme šťávu. Tvaroh utřeme s moučkovým i vanilkovým cukrem, citronovou kůrou i šťávou z 1/2 citronu a 1/2 šťávy z manga. Ze smetany připravíme tuhou šlehačku a vmícháme ji do tvarohové směsi.
  4. Želatinu namočíme do 100 ml vody a necháme nabobtnat. Ohřejeme ji, necháme rozpustit a horkou přilijeme do náplně. Směs promícháme, rozdělíme na dortíky a necháme v chladničce ztuhnout. Z maracuji odstraníme slupku a dužinu rozmixujeme.
  5. Dortové želé připravíme podle návodu na obalu, vmícháme do něj dužinu z maracuji a zbylou šťávu z manga. Polevou přelijeme povrch ztuhlých dortíčků a opět je uložíme do chladu ztuhnout.
  6. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
Tisk Zavřít