Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Mléčné karamelky

Hodnocení uživatelů:
10 minut 60 minut 4 porce Středně obtížné

Ingredience

  • 250 mililitrů mléko
  • 250 gramů cukr krystal
  • 70 gramů máslo
  • 70 gramů med
  • 2 lžičky uvařená káva

Příprava

  1. Mléko, cukr, máslo a med dáme do hrnce a pomalu zahříváme.
  2. Mícháme a vaříme do zhoustnutí, cca 60 minut i víc.
  3. Dáváme pozor, aby jsme karamel nespálili, měl by být hustý a krásně hnědý. Když se nám zdá, že je karamel uvařený akorát, přilijeme černou kávu, aby nebyl tak sladký. Provaříme a nalijeme na máslem vymazaný plech.
  4. Po částečném ztuhnutí nakrájíme na kostičky a necháme dotuhnout.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře