Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Mléčný bochánek se sušenými švestkami

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 35-40 16 porcí Středně obtížné

Ingredience

těsto

  • 500 gramů hladká mouka
  • 1 lžička sůl
  • 4 lžíce cukr
  • 7 gramů sušené droždí
  • 2 kusy vaječný žloutek
  • teplé mléko
  • 40 gramů rostlinný tuk

náplň

  • 200 gramů vypeckované měkké sušené švestky
  • 1 dl sladké červené víno
  • 1 kus pyramidový sáček čaje Lipton Green tea Lemon Melissa
  • nastrouhaná citrónová kůra
  • 1 lžička mletá skořice

Příprava

  1. Pyramidové sáčky zalijeme 1 dl červeného a necháme vylouhovat 2 – 3 minuty. Přidáme citrónovou kůru, sušené švestky a skořici.
  2. Než se švestky v čaji s vínem namočí, prosijeme mouku do mísy, přidáme sůl, cukr, sušené droždí, žloutek a trochu mléka, abychom získali snadno zpracovatelné těsto. Přidáme trochu rozpuštěného tuku a dobře prohněteme. Zakryjeme utěrkou a necháme kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
  3. Vykynuté těsto vyklopíme a vyválíme na placku silnou 1 cm. Švestky vyndáme z vinného čaje, necháme dobře okapat a pak nakrájíme na malé kousky. Rozprostřeme je na těsto. Srolujeme a položíme na pečící papír do úzkého hlubokého pekáče, přikryjeme a opět necháme kynout.
  4. Pečeme 35 – 40 minut při 180°C, dokud nezíská zlatohnědou barvu. Necháme vychladnout na mřížce a podáváme nakrájené na 1 – 2 cm široké proužky.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře