Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Mongolský pilaf

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 30 minut 4 porce Snadné S masem

Ingredience

  • 400 gramů jasmínová rýže
  • 200 gramů mrkev nastrouhaná na struhadle
  • 200 gramů Cibule nakrájená na drobné kostičky
  • 300 gramů jehněčí maso nakrájené na drobné kostičky
  • 1 kus celý česnek oloupaný a nakrájený na kostičky-
  • 0,5 lžička šafrán
  • 1 lžička římský kmín
  • 1 lžička mletý koriandr
  • 1 kus ostrá paprika chilli posekaná i s jadérky na kostičky
  • 50 mililitrů slunečnicový olej
  • 1 kus svazek koriandru
  • 100 gramů arašídy posekané
  • 100 gramů pórek nakrájený na půlkruhy
  • 2 kalíšky Knorr Bohatý bujon hovězí
  • 1,00 gram majoránka

Příprava

  1. Přiveďte k varu litr vody se dvěma kalíšky Knorr Bohatý Bujón Hovězí pro ochucení rýže. Následně ve vývaru uvařte rýži.
  2. Na pánvi opečte jehněčí maso - mělo by být křupavé, přidejte k němu cibuli, majoránku, česnek, pórek a ostrou papriku, opékejte dokud se všechny ingredience nepropojí.
  3. Přidejte posekanéné arašídy, mletý koriandr a šafrán. Krátce opečte, přidejte rýži a důkladně ji promíchejte s ostatními složkami.
  4. Těsně před servírováním dochuťte rýžový pilaf listy čerstvého koriandru.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře