Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Mořský okoun se slávkami a španělskou klobásou

Receptynakazdyden.cz
Okoun má velice dobré maso. Dejte jeho chuti ještě jiný rozměr s použitím výborné klobásky, brambor a oblíbených slávek.
Hodnocení uživatelů:
15 minut 30 minut 4 porce Náročné Ryby

Ingredience

  • 1 kus klobása chorizo
  • 24 pečlivě očistěných slávek
  • 180 gramů mořského okouna
  • 2 kusy brambory
  • 2 cibule nakrájená na kostičky
  • 2 lžičky posekaného česneku
  • 1 kalíšek vanička Knorr Bohatý bujón kuřecí
  • půl lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 1 lžíce posekané petrželové natě
  • čtvrt skleničky bílého suchého vína
  • čtvrt skleničky vody
  • špetka soli
  • 3 lžíce olivového oleje

Příprava

  1. Slávky vhoďte do hodně rozehřátého rendlíku z nerezavějícího kovu. Vlijte vodu a víno. Na malém ohni přiveďte k varu. Přikryjte a vařte po dobu 3-4 minut, dokud se mušle neotevřou. Nechte je okapat a vývar z vaření uschovejte. Vyhoďte slávky, které se neotevřely. Odstraňte horní část mušle.
  2. Slávky v mušlích dejte stranou. Opatrně je zalijte vývarem z vaření, aby se neporušila usazenina vzniklá na dně nádoby.
  3. Na velké pánvi ohřejte 2 lžíce olivového oleje. Na horký olej vhoďte plátky brambor (2 oloupané brambory nakrájené na 16 plátků) a klobásy (nakrájené na 18 koleček). Smažte po dobu 8-10 minut dokud nebudou mít lehce zlatavou barvu a nezměknou.
  4. Přidejte česnek a cibuli. Smažte 10 minut.
  5. Přidejte slávky s vývarem a vaničku Knorr Bohatý bujón. Přiveďte k varu. Zmírněte oheň a vařte ještě minutu. Dochuťte černým pepřem.
  6. Rozehřejte gril. Namažte rybu po obou stranách zbylou lžící olivového oleje. Posypte solí. Smažte rybu 3 minuty po obou stranách.
  7. Brambory, klobásu a slávky dejte na čtyři hluboké talíře. Vlijte nepatrné množství vývaru. Navrch položte rybí filé, posypte petrželovou natí a servírujte.
Tip: Inspirujte se i dalšími recepty na skvělé ryby a mořské plody.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře