Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Mořský okoun se slávkami a španělskou klobásou
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Okoun má velice dobré maso. Dejte jeho chuti ještě jiný rozměr s použitím výborné klobásky, brambor a oblíbených slávek.
Hodnocení uživatelů :
15 minut
30 minut
4 porce Náročné Ryby
Ingredience
- 1 kus klobása chorizo
- 24 pečlivě očistěných slávek
- 180 gramů mořského okouna
- 2 kusy brambory
- 2 cibule nakrájená na kostičky
- 2 lžičky posekaného česneku
- 1 kalíšek vanička Knorr Bohatý bujón kuřecí
- půl lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 1 lžíce posekané petrželové natě
- čtvrt skleničky bílého suchého vína
- čtvrt skleničky vody
- špetka soli
- 3 lžíce olivového oleje
Příprava
- Slávky vhoďte do hodně rozehřátého rendlíku z nerezavějícího kovu. Vlijte vodu a víno. Na malém ohni přiveďte k varu. Přikryjte a vařte po dobu 3-4 minut, dokud se mušle neotevřou. Nechte je okapat a vývar z vaření uschovejte. Vyhoďte slávky, které se neotevřely. Odstraňte horní část mušle.
- Slávky v mušlích dejte stranou. Opatrně je zalijte vývarem z vaření, aby se neporušila usazenina vzniklá na dně nádoby.
- Na velké pánvi ohřejte 2 lžíce olivového oleje. Na horký olej vhoďte plátky brambor (2 oloupané brambory nakrájené na 16 plátků) a klobásy (nakrájené na 18 koleček). Smažte po dobu 8-10 minut dokud nebudou mít lehce zlatavou barvu a nezměknou.
- Přidejte česnek a cibuli. Smažte 10 minut.
- Přidejte slávky s vývarem a vaničku Knorr Bohatý bujón. Přiveďte k varu. Zmírněte oheň a vařte ještě minutu. Dochuťte černým pepřem.
- Rozehřejte gril. Namažte rybu po obou stranách zbylou lžící olivového oleje. Posypte solí. Smažte rybu 3 minuty po obou stranách.
- Brambory, klobásu a slávky dejte na čtyři hluboké talíře. Vlijte nepatrné množství vývaru. Navrch položte rybí filé, posypte petrželovou natí a servírujte.
Tip: Inspirujte se i dalšími recepty na skvělé ryby a mořské plody.
Žádný nový komentář.