Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Motýlci

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
45 minut 35 minut 8 porcí Středně obtížné

Ingredience

korpus

  • 4 kusy vejce
  • 200 gramů moučkový cukr
  • 75 gramů hladká mouka
  • 75 gramů škrobová moučka
  • 1 balení kypřící prášek do pečiva

krém

zdobení

  • 50 gramů pražené mandlové lupínky
  • 8 kusů jahody
  • 2 kusy kompotované broskve
  • 80 gramů kompotovaný ananas
  • 4 kusy čokoládové tyčinky

Příprava

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme se čtyřmi lžícemi vody do pěny, pak postupně a za stálého šlehání přidáváme cukr a žloutky. Mouku smícháme se škrobem a práškem do pečiva a prosejeme ji na vaječnou hmotu.
  2. Vše dobře promícháme a těstem naplníme 2 dortové formy o průměru 12 cm. Pečeme ho v předehřáté troubě při 160 °C asi 35 minut. Po upečení necháme korpusy ve formách vychladnout, pak je uvolníme a dvakrát vodorovně prokrojíme.
  3. Máslo nebo Heru nakrájíme na malé kousky a necháme změknout při pokojové teplotě. Pak postupně za stálého šlehání přidáváme kondenzované mléko, až vznikne hladký krém. Spodní část korpusu potřeme asi čtvrtinou krému, na něj položíme prostřední díl, potřeme jej stejným množstvím krému a slepíme s vrchním dílem.
  4. Celé dortíky potřeme slabou vrstvičkou krému a po obvodu obalíme praženými mandlovými lupínky. Dáme do chladničky ztuhnout. Po ztuhnutí rozkrojíme dortíky na poloviny a oblými stranami přiložíme k sobě.
  5. Jahody omyjeme a rozpůlíme. Broskve i ananas necháme okapat a nakrájíme na kousky. Cukrářský sáček s hvězdicovou trubičkou naplníme zbylým krémem, doprostřed dortíků nastříkáme proužek jako tělíčko a ozdobíme křídla. Povrch poklademe ovocem a z čokoládových tyčinek uděláme tykadla.
  6. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře