Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Mozartovy kuličky

Receptynakazdyden.cz
Vyzkoušejte domácí bonboniéru. Tento snadný recept zvládnete bez větších obtíží!
Hodnocení uživatelů:
85 minut 5 minut 30 db porcí Náročné Bezmasé

Ingredience

  • 10 dekagramů mandlí mletých
  • 10 dekagramů moučkového cukru
  • 2 lžíce vody
  • 5 dekagramů pistácií
  • 3 dekagramy arašídů nesolených
  • 1 lžička práškového kakaa
  • 2 lžičky moučkového cukru
  • 2 lžičky vody
  • 10 dekagramů čokolády na vaření

Náčiní

  • silikonové formičky

Příprava

  1. Čokoládu rozpustíme nad párou. Štětcem jí vymažeme formičky. Dejme pozor, aby nám zbyla čokoláda ještě na zakrytí.
  2. Smícháme 10 dkg mandlí s moučkovým cukrem a se 2 lžícemi horké vody. Propracujeme do homogenní marcipánové masy a rozdělíme v poměru 60 ku 40.
  3. Pistácie oloupeme a hodíme je na 2 minuty do vroucí vody, poté je opláchneme studenou vodou. Poté snadno sloupneme i tenkou slupku. V hmoždíři roztlučeme.
  4. Propracujeme je s menší částí marcipánu. Pokud se bude příliš lepit, přidáme moučkový cukr.
  5. K přípravě nugátu roztlučeme v hmoždíři arašídy najemno. Přidáme trochu vody, moučkový cukr a kakao, poté propracujeme.
  6. Když čokoláda ve formičkách již ztuhla, zpola je naplníme pistáciovým krémem. Do středu vmáčkneme malou kuličku nugátu, na něj dáme světlý marcipán. Dobře upěchujeme, aby byl bonbon tuhý. Potáhneme zbytkem čokolády.
  7. Dáme na hodinu tuhnout do mrazáku, poté opatrně vyklopíme z formiček. Pokud čokoláda popraská a opadá, štětcem a zbylou čokoládou chyby opravíme.
Tip: Pěkně zabalené poslouží i jako dárek.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře