Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

MR ‘SUNNY SIDE UP’ BURGER

Receptynakazdyden.cz
Objevte novou chuť burgeru! Jednoduchý recept na výtečný burger doplněný glazovanou cibulkou, volským okem, sýrem a fantastickou chilli omáčkou!
Hodnocení uživatelů:
10 minut 20 minut Snadné

Ingredience

  • 360 g předního hovězího masa
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 4 plátky cheddaru
  • 2 polévkové lžíce ostré hořčice
  • 2 vejce
  • 2 střední cibule
  • kousek másla
  • 40 g medu
  • 2 polévkové lžíce tatarské omáčky Hellmann’s
  • 4 listy hlávkového salátu
  • 2 bulky na burger
  • 4 celá rajčata
  • plechovka krájených rajčat
  • 2 polévkové lžíce rajčatového protlaku
  • cibule
  • červená chilli papřička
  • limetka
  • cuk

Příprava

  1. Maso si umelte na strojku s hrubší deskou, dejte ho do mísy, přidejte hořčici a opepřete.
  2. Z připravené masové směsi vytvarujte 2 pěkné burgery o trošku větší než houska. Nechte je chvilku odpočinout a pak je opečte na grilu nebo na pánvi z každé strany zhruba 6-8 minut. Upečené burgery osolte a nechte je odpočinout.
  3. Cibuli nakrájejte na kolečka, osmažte na pánvi s kouskem másla a solí. Až cibulka zesklovatí, přidejte med a opékejte do zlatova.
  4. Vezměte si hlubší pánev, ve které smícháte plechovku rajčat, na kostičky nakrájená čerstvá rajčata, na jemno nasekanou chilli papričku, rajčatový protlak, nasekanou cibuli, sůl a pepř. Směs přiveďte k varu a vařte do zhoustnutí. Dochuťte troškou cukru a limetkové šťávy.
  5. Mezitím si připravte z vajec volská oka a opečte rozkrojené housky z vnitřní strany.
  6. Vezměte spodní část housky, pomažte jí jemně Hellmann’s tatarskou omáčkou, přidejte plátek hlávkového salátu, lžíci Hellmann’s tatarské omáčky, upečený burger, připravenou chilli omáčku, pořádnou porci zlatavé cibulky a navrch dejte volské oko a přikryjte vrchní částí housky pomazané Hellmann’s tatarskou omáčkou. Podávejte s pořádnou porcí domácích hranolek.
Tip: Inspirujte se dalšími skvělými recepty na burger!
Tip: Pokud nemáte čas na přípravu chilli omáčky, vyzkoušejte Hellmann’s grilovací omáčku Chilli sauce!.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře