Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Mramorová bábovka s nutellou

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
25 minut 35 minut 12 porcí Středně obtížné

Ingredience

Příprava

  1. Nejprve vyšleháme Heru s polovinou cukru. Pak zašleháme žloutky, citronovou kůru a pudinkový prášek s příchutí vanilky. Zašleháme ohřátou smetanu a přidáme vanilku. Bílky vyšleháme se zbytkem cukru a nadlehčíme jimi celou hmotu. Velmi zlehka vmísíme mouku.
  2. Z hotového těsta odebereme jednu třetinu a ochutíme ji změklou nutellou. Formu bábovky vymažeme trochou Hery, vysypeme hrubou moukou a naplníme světlou hmotou. Do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou dáme nutellovou hmotu a vpravíme ji do světlého těsta. Tak vytvoříme mramorování.
  3. Pečeme zlehka ve vymazané a vysypané formě při teplotě 170 °C přibližně 35 minut.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře