Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Mramorová bublanina s višněmi

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 45 minut 12 porcí Snadné

Ingredience

  • 400 gramů višně
  • 100 gramů rostlinný tuk Hera
  • 200 gramů moučkový cukr
  • 360 gramů hladká mouka
  • 160 gramů krupicový cukr
  • 6 kusů vejce
  • 1 balení vanilkový cukr
  • 1 balení kypřící prášek do pečiva
  • 2 lžíce citrónová kůra
  • 2 lžíce kakao
  • 50 gramů hrubá mouka na obalení višní
  • moučkový cukr na posypání

Příprava

  1. Heru nakrájíme na malé kousky a utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Za stálého tření postupně přidáváme žloutky a třeme, až vznikne hladká pěna. Z bílků a krupicového cukru ušleháme tuhý sníh a smícháme s žloutkovou pěnou. Nakonec lehce vmícháme citronovou kůru a mouku prosátou s kypřicím práškem.
  2. Těsto rozdělíme na dvě části a do jedné vmícháme kakao. Pekáček s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Plníme ho střídavě těstem světlým a kakaovým tak, aby se vytvořilo mramorování. Povrch posypeme višněmi obalenými v hrubé mouce. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C asi 45 minut.
  3. Po upečení necháme na pekáčku krátce vychladnout, pak vyklopíme a nakrájíme na porce. Před podáváním pocukrujeme.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře