Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Mramorový korpus

Hodnocení uživatelů:
1hodinu 4 porce Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

  • 4 vejce
  • 240 gramů cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 255 gramů hladké mouky
  • 1 kypřící prášek
  • 155 mililitrů oleje
  • 2 lžíce kakaa
  • 100 mililitrů vařicí vody

Příprava

Bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, dokud hmota viditelně nezesvětlá a nenabude. Do žloutkové hmoty postupně za stálého šlehání pomalu přiléváme olej a pak horkou vodu. Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem a sníh z bílků. Třetinu těsta přendáme do mísy od bílkového sněhu a obarvíme kakaem. Doprostřed formy dáme 1 lžíci kakaového těsta a na ně 2 lžíce světlého těsta. Na světlé těsto dáme opět 1 lžíci tmavého těsta a na ně 2 lžíce světlého těsta. Tento postup opakujeme do vypotřebování obou těst. Těsto dáváme lžící pořád na jedno místo - doprostřed formy, do stran se rozlévá samo. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi hodinu. Upečený korpus necháme vychladnout.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře