Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Mřížovaný quiche s houbami

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
35 minut 40 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

těsto

  • 350 gramů hladká mouka
  • 1-2 lžičky kypřící prášek do pečiva
  • 1/2 lžíce sůl
  • 170 gramů rostlinný tuk Hera
  • 1 kus vejce
  • 1-2 lžíce smetana
  • hladká mouka na podsypání těsta
  • rostlinný tuk Hera na vymazání formy

náplň

Příprava

  1. Mouku se solí a práškem do pečiva smícháme a rozdrobíme do ní Heru. Přidáme vejce a tolik smetany, abychom vypracovali středně tvrdé těsto. Vytvoříme větší a menší bochník (zhruba v poměru 60 – 40 %) a přikryté je dáme do lednice, dokud nebudeme mít hotovou náplň.
  2. Slaninu nakrájíme na malé kostky a v široké pánvi ji rozpustíme. Cibuli očistíme, nakrájíme na jemno a po přidání ke slanině necháme zesklovatět. Kdyby slanina nepustila dostatek sádla, přidáme 1–2 polévkové lžíce oleje. Žampiony očistíme, nakrájíme nadrobno, přidáme k cibuli a během 6–7 minut osmahneme. Okořeníme na jemno nakrájenou petrželí, trochou oregana, osolíme, opepříme a nakonec zamícháme i papriku nakrájenou na drobné kostičky. Stáhneme z ohně. Žemle namočíme do studené vody, vymačkáme a přidáme k žampionům. Vajíčka vyšleháme v misce, trochu odložíme na potření těsta a zbytek zapracujeme do žampiónové hmoty.
  3. Větší bochník těsta vyválíme na lehce pomoučeném válu, poté jím vyložíme dortovou formu s nízkým okrajem tak, aby těsto tvořilo okraje. Žampiónovou hmotu rovnoměrně rozložíme na těsto. Menší bochník těsta vyválíme, nakrájíme z něho tenké proužky, které poskládáme nahoru na koláč tak, aby tvořily mřížku. Těsto natřeme vajíčkem a posypeme nastrouhaným sýrem.
  4. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C (v horkovzdušné troubě 165 °C) zhruba 30 minut. Podáváme horké.
Tip: Můžeme péct jak v malých, tak i ve velkých formách
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře