Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Mrkvová bábovka

Hodnocení uživatelů:
10 minut 50 minut 12 porcí Středně obtížné

Ingredience

  • 250 gramů polohrubá mouka
  • 150 gramů cukr
  • 60 gramů máslo
  • 100 mililitrů mléko
  • 1 kus prášek do pečiva
  • 250 gramů nastrouhaná mrkev

Příprava

  1. Cukr vymícháme se změklým máslem a vejcem do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem, mrkev, citronovou šťávu a kůru, mléko a promícháme. Těsto nalijeme do připravené bábovkové formy a upečeme. Pečeme asi 50 minut při teplotě 160 stupňů.
  2. Bábovku necháme trochu zchladnout, vyklopíme ji z formy
  3. po vychladnutí posypeme směsí moučkového a vanilkového cukru.
Tip: Do těsta můžeme přidat i kandované ovoce.
|
|
| Tisk
Knorr

Zeptejte se šéfkuchaře