Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Mrkvová polévka

Hodnocení uživatelů:
15 minut 40 minut 4 porce Snadné

Ingredience

Polévka

  • 6 kusů mrkev
  • 2 kusy cibule
  • 2 kusy brambor
  • 200 mililitrů suché bílé víno
  • 1/2 lžičky mletá sladká paprika
  • 1/2 lžičky mletý koriandr
  • 3 lžíce olej
  • 1 špetka sůl
  • 2 špetky černý pepř mletý
  • 3 snítek petrželka zelená
  • 600 mililitrů vývar zeleninový

Na zdobení

  • 1 kus mrkev
  • 40 gramů zázvor čerstvý
  • 2 lžíce máslo

Příprava

  1. Mrkev očistíme. Na pánvi vhodné do trouby rozehřejeme olej, přidáme oloupanou, nakrájenou cibuli, nakrájenou mrkev, posypeme mletou paprikou, koriandrem, pepřem a orestujeme. Podlijeme vínem a dáme na 30 minut do trouby vyhřáté na 180°C.
  2. Mezím oloupeme a nakrájíme brambory, které uvaříme doměkka. Uvařené scedíme
  3. Zeleninu vyndáme z trouby, necháme trochu vychladnout a spolu s brambory, petrželkou a sklenicí vývaru rozmixujeme.
  4. Polévku nalijeme do hrnce, přidáme zbývající vývar a vaříme ještě 10 minut.
  5. Příprava mrkve na zdobení: Oloupanou mrkev nastrouháme,oloupaný zázvor rovněž nastrouháme, nebo jemně nasekáme.
  6. Na pánvi s rozehřátým máslem mrkev a zázvor orestujeme.
  7. Polévku podávejte s kopečkem orestované mrkve se zázvorem.
Tip: Místo orestované mrkve se zázvorem, můžete polévku podávat se lžící zakysané smetany.
|
|
| Tisk

Zeptejte se šéfkuchaře