Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Mrkvová polévka s drožďovými knedlíčky

Hodnocení uživatelů:
10 minut 7 minut 2-3 porce Snadné

Ingredience

Polévka

  • 1 kus mrkev
  • 1 kus zeleninový bujón
  • 1 litr voda
  • 2 lžičky olej

Knedlíčky

  • 1 kus vajíčko
  • 30 mililitr olej
  • 1 kus droždí
  • 1 hrnek strouhanka

Příprava

Nastrouháme mrkev a s troškou oleje osmažíme v hrnci dokud nepustí šťávu, poté zalijeme litrem vody (voda se nám zabarví do oranžova), přidáme kostku bujónu a přivedeme k varu. Mezitím si na pánev nalijeme po celém dnu olej cca 30ml a ihned přidáme rozdrobenou kostku droždí. Když se začne droždí rozpoušťet, vypneme plotnu a necháme vychladnout. Po vychladnutí přidáme vajíčko a rozmícháme do pěkné slité hmoty. Přisypeme strouhanku tak, aby vše nebylo moc tekuté ani moc sypké, protože budeme tvarovat knedlíčky. Po vmíchání všech surovin začneme tvarovat kulaté knedlíčky a vhazovat je do vroucí polévky. Jakmile knedlíčky vyplavou polévka je hotová. můžeme přidat bylinky. Polévku nesolíme, nepepříme, sama o sobě má výbornou chuť.
Tip: Nepepřit, nesolit, nepřidávat brambory. Kazí to nasládlou chuť mrkve.
|
|
| Tisk

Zeptejte se šéfkuchaře