Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Muzikantské řezy

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
40 minut 10-12 16 porcí Náročné

Ingredience

těsto

  • 6 kusy vejce
  • 120 gramů krystalový cukr
  • 25 gramů kakao
  • 90 gramů hladká mouka
  • 1 špetka kypřící prášek

náplň

  • 250 gramů rostlinný tuk Hera
  • 250 gramů moučkový cukr
  • 1 balení vanilkový puding
  • 100 gramů krystalový cukr
  • 5 dl mléko
  • 40 gramů kakao
  • 150 gramů višně máčené v alkoholu

zdobení

Příprava

  1. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme do pěny s třetinou cukru. Bílky ušleháme se zbytkem cukru na sníh. Třetinu bílkového sněhu přimícháme ke žloutkové pěně. Po promíchání přidáme i zbytek a jemně smícháme, ne dohladka. Ve dvou částech přisypeme prosátou mouku, kakao a kypřicí prášek a opatrně přimícháme do pěny. Těsto nalijeme do papírem vyloženého plechu, zarovnáme a pečeme na 220 °C asi 10–12 minut. Během pečení neotvíráme dveře trouby.
  2. Na krém: uvaříme pudink podle návodu na balení, necháme vychladnout. Heru s moučkovým cukrem vyšleháme do pěny, přidáme vychladlý pudink a kakao. Plát rozkrojíme na 3 stejné části, potřeme čtvrtinou krému a posypeme polovinou višní. Na ně natřeme druhou čtvrtinu krému a přiklopíme druhým plátem piškotu. Další vrstvu uděláme stejně. Poté dáme chladit na 5–6 hodin do ledničky.
  3. Po vychladnutí vyjmeme z ledničky a otočíme. Roztavíme polevu, smícháme s olejem a zákusek jím potřeme. Po ztuhnutí polevy krájíme nožem namočeným do horké vody. Řezy zdobíme houslovými klíči z bílé čokolády, které zhotovíme zdobítkem s úzkým ústím.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře