Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Nadívaná jablka

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
15 minut 30 minut 8 porcí Snadné S masem

Ingredience

  • 1 lžíce Knorr Aromat
  • 8 kusů velká jablka
  • 300 gramů mleté drubeží maso
  • 1 kus vejce
  • 100 gramů sýr gouda
  • 1 kus cibule
  • 2 lžíce hustá smetana (např. Rama Cremefine na šlehání)
  • 1 svazek petrželová nať
  • 1 lžíce majoránka
  • 1 kus citrón

Příprava

  1. Odřízněte vršky jablek, odstraňte jadérka, vydlabte dužinu, aby zůstala stěna tlustá 1 cm. Dužinu spolu s vršky nadrobno pokrájejte.
  2. Vnitřky jablek pokapejte citrónovou šťávou.
  3. Cibuli a petrželovou nať pokrájejte nadrobno, smíchejte s masem, pokrájenými jablky, vejcem a šlehačkou. Přidejte majoránku, dochuťte kořením Knorr Aromat.
  4. Sýr pokrájejte na kostičky. Přidejte k nádivce a zamíchejte.
  5. Naplňte jablka nádivkou a pečte v troubě rozehřaté na 200°C asi 30 minut.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře