Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Nadívané buchtičky
Hodnocení uživatelů :
90 minut
30 minut
30 porcí Středně obtížné
Ingredience
- 500 gramů hladká mouka
- 80 gramů cukr krystal
- 50-80 gramů Hera máslová příchuť
- 2 kusy žloutek
- 30 gramů droždí
- 1/4-3/8 litru mléko
- 1/2 lžičky sůl
Příprava
- Z rozdrobeného droždí, lžičky cukru, 2 lžic mouky a půl šálku vlažného mléka umícháme kvásek a necháme jej vykynout. Prosátou mouku osolíme, přidáme cukr, vzešlý kvásek, opatrně přilijeme tekutý prochladlý tuk, rozšlehané žloutky a vlahým mlékem zaděláme vláčné těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.
- Vykynuté těsto vyválíme asi na 1,5 cm vysoký plát a vykrajujeme např. skleničkou. Na každý kousek vykrojeného těsta dáme libovolnou nádivku, svineme podlouhlé buchtičky a klademe je do vymaštěného pekáče. Každou potřeme tukem, aby se neslepily. Pečeme ve středně teplé troubě 20-30 minut.
- Upečené ponecháme krátce v pekáči a pak je opatrně vyklopíme a pocukrujeme.
Tip: Nádivka: tvarohová, maková, ořechová, povidlová, marmeláda.....
Žádný nový komentář.