Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Nadívané buchtičky

Hodnocení uživatelů:
90 minut 30 minut 30 porcí Středně obtížné

Ingredience

  • 500 gramů hladká mouka
  • 80 gramů cukr krystal
  • 50-80 gramů Hera máslová příchuť
  • 2 kusy žloutek
  • 30 gramů droždí
  • 1/4-3/8 litru mléko
  • 1/2 lžičky sůl

Příprava

  1. Z rozdrobeného droždí, lžičky cukru, 2 lžic mouky a půl šálku vlažného mléka umícháme kvásek a necháme jej vykynout. Prosátou mouku osolíme, přidáme cukr, vzešlý kvásek, opatrně přilijeme tekutý prochladlý tuk, rozšlehané žloutky a vlahým mlékem zaděláme vláčné těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.
  2. Vykynuté těsto vyválíme asi na 1,5 cm vysoký plát a vykrajujeme např. skleničkou. Na každý kousek vykrojeného těsta dáme libovolnou nádivku, svineme podlouhlé buchtičky a klademe je do vymaštěného pekáče. Každou potřeme tukem, aby se neslepily. Pečeme ve středně teplé troubě 20-30 minut.
  3. Upečené ponecháme krátce v pekáči a pak je opatrně vyklopíme a pocukrujeme.
Tip: Nádivka: tvarohová, maková, ořechová, povidlová, marmeláda.....
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře