Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Nadívané kuře žemlovou nádivkou

Receptynakazdyden.cz
Dokonalý trik, jak využít prostor v dutině kuřete k přípravě nádivky a zvětšit tak objem vašich porcí.
Hodnocení uživatelů:
10 minut 120 minut 6 porcí

Ingredience

  • 1 větší chlazené kuře
  • 150g másla
  • 2 vejce
  • 350g žemle
  • 200ml mléka
  • petrželka nať
  • sůl
  • pepř
  • 2 vaničky Knorr Bohatá šťáva na světlá masa

Příprava

  1. Kuře omyjeme, vysušíme a nasolíme zvenku i zevnitř. Žemli nebo rohlíky nakrájíme na menší kostky, pokropíme mlékem a necháme vsáknout.
  2. Máslo vyšleháme se žloutky, mírně osolíme, přidáme sekanou petrželku, mletý muškátový oříšek a připravenou navlhčenou žemli a vše promícháme.
  3. Z bílků vyšleháme sníh a vmícháme ho do nádivky. Tou naplníme kuře dovnitř břišní dutiny. Zašpendlíme a pečeme za častého podlévání a přelévání do měkka.
  4. Do výpeku přilijeme vodu a pečlivě rozmícháme vaničky Bohaté šťávy, provaříme, zjemníme zbytkem másla a přeléváme naporcované kuře i s nádivkou. Podáváme s vařeným bramborem
|
|
| Tisk

Kategorie

maso

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře