Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

nadívané papriky

Hodnocení uživatelů:
60 minut 30 minut 6 porcí Středně obtížné Velmi pálivé S masem

Ingredience

  • 6 kusů červených kapií
  • 2 kusy cibule
  • 1 kilogramy mletého masa
  • 3 stroužek česneku
  • 10 gramů mandlí
  • 10 gramů rozinek
  • 2 cl chilly omacky
  • 4 cl kečupu
  • 20 gramů hladké mouky
  • 3 špetky vegety
  • 3 špetky soli
  • 2 lžíce oleje

Příprava

Papriky opláchneme, odřízneme vršky a odstraníme jádra. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Chilli papričku bez jader, mandle a rozinky nasekáme nadrobno. Eidam nastrouháme na jemném struhadle. Cibuli s česnekem osmažíme na rozpáleném oleji, přidáme mleté maso a orestujeme doměkka. Poté přidáme nasekanou chilli papričku, mandle a rozinky a vše krátce spolu zarestujeme. Nakonec osolíme, přidáme provensálské koření, směs promícháme a směsí naplníme papriky. Naplněné papriky položíme na vymaštěný pekáček a pečeme v troubě asi 20 minut při 170 °C. Troubu vypneme a papriky se směsí posypeme nastrouhaným eidamem. Výpek slijeme, vyrestujeme na tuk, zapražíme moukou, zalijeme vodou, přidáme kečup, bazalku, špetku vegety a necháme řádně provařit. Nadívané papriky po sicilsku podáváme s těstovinou tagliatelli a omáčkou připravenou z výpeku.
Tip: pridavam k tomu chilly omacku:)
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře